A Szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület évi rendes, egyben Tisztújító és Jubileumi (70 éves fennállásának alkalmából) Közgyűlését március 20-án rendezte meg az Ifjúsági Házban. A kezdési időpontig a közgyűlés határozatképtelen volt, de a jogszabályok szerint, azonos napirendi pontokkal, fél óra múlva a közgyűlés határozatképessé vált, és megkezdték a tanácskozást.

A fórumon jelen voltak a Horgász szövetség megyei vezető képviselői, Szirbik Imre, Szentes polgármestere, a környező településeken működő horgászegyesületek vezetői.

Mivel a szentesi horgászegyesület 70 éve, a jubileum tiszteletére elismeréseket adtak át.

12440405_1040068426064314_588102966318699596_oEmlékplakettet és Emléklapot kapott: Gerecz Elemérné, Gáspár János, dr. Kis-Tóth Tihamér, Füsti M. Lajos, Szirbik Imre, dr. Petrik Orbán, Láda Gáspár, Balogh Szabó Imre, Peterdi Pétes, Tóth Péter, Rácz Árpád , Patócs. Sándor, Török Bálint és Jászné Gyovai Ágnes.

MOHOSZ Életműdíjban részesült:

• Gáspár János
  • Füsti M. Lajos
  • dr. Kis- Tóth Tihamér

A megyei szövetség emlékdíjat adományozott a 70 éves Gerecz Elemér Egyesületnek.
A MOHOSZ Emlékplakettjét kapta: Kalamusz Endre.

A tanácskozáson először az elnök, Kalamusz Endre számolt be az előző évi munkáról, gazdálkodásról, majd a gazdaságvezetői adott zárszámadást 2015. évről, és ismertette 2016.évi pénzügyi tervet.

Ezután beszámolt a horgászmester, az ifjúsági felelősök,a versenyszakosztály, a Fegyelmi Bizottság és a Felügyelő Bizottság vezetője. A jelenlévők a beszámolók elfogadták.

Meghatározták a 2017. évi engedélyárakat, és tájékoztatót hallgattak meg a 2016-os Jogszabályi változásokról. Jövő év január elsejétől 2.000 forinttal emelkednek az engedélyek.

Tisztségviselői választást is tartottak. Az egyesület elnöke továbbra is Kalamusz Endre maradt, jelentősebb személyi változások nem történtek.