Facebook
Következő programunk
Következő rendezvényünk
Következő rendezvényünk
AntiRabsic Mozgalom
Következő rendezvényünkKövetkező rendezvényünk

Telepítési tájékoztató

   

2011. május 25-én szerdán haltelepítés volt. A Gerecz tóba és a Kurcába egyaránt 10-10 mázsa 3 nyaras ponyt került. A halállomány hibátlan, osztályon felülinek mondható volt. Sajnos a képek nem adják vissza amit azok láttak akik jelen voltak személyesen. No, de majd a horog végén megmutatkoznak.


Pontytelepítés

Lezárult a tavaszi telepítés. 2011. 04. 27-én beszerzésre került még 1200 kg kétnyaras nyúrgaponty, melyből 200 kg a Gerecz tóba, 1000 kg-ot pedig a Kurcába telepítettünk. Sajnos a beígért 250 kg süllő és a 100 kg compó telepítése, beszerzési okok miatt őszig várat magára.

 

Megtörtént az idei év második telepítése. A Kurcába 2500 kg kétnyaras pikkelyes ponty, míg a Gerecz tóba 1528 kg háromnyaras ponty és 580 kg amúr került betelepítésre. 

    

Külön figyelmet érdemel, hogy a fentieken kívül a Gerecz tóba 7 darab 60 cm feletti nyúrgaponty is került.

FONTOS! A Gerecz tóban a 60 cm feletti pontyokat, megfogásuk után vissza kell helyezni éltető elemükbe. Tehát azokat elvinni TILOS!

Az a horgász, aki ezt mégis megszegi, komoly szankciókra számíthat, és az egyesületből való végleges kizárást is magával vonhatja.

Megértésüket köszönve, tisztelettel: Kalamusz Endre 


Megindult a keszegek telepítése is!

2011. 03.25-én a Gerecz tóba 219 kg keszeg került betelepítésre. Az ígéretek, illetve a Tiszai halászok eredményessége szerint a továbbiakban rendszeresen érkezik a keszeg a vizeinkbe.

A telepítésekről folyamatosan beszámolunk.

 


 

Haltelepítés

Tisztelt Horgásztársaim! 

Végre megtörtént 2011 első haltelepítése, amit régóta vártunk. A Gerecz tóba 1500 kg 3 nyaras, a Kurcába pedig 2600 kg ponty került. A halak szép egészségesek voltak, megközelítették a 2 kg körüli átlagsúlyt. Volt közöttük több 3-4 kg-os példány is. A telepítésben segítettek: Ifj. Darabos János, Sóti Szilárd, Oláh Márk, Tarpai Tibor, Tóth Dániel és jómagam Kalamusz Endre. Az alábbi képen a mobil irodánk és a halmérést hitelesítő Sóti Szilárd kollégánk látható, miközben küzd az időjárás viszontagságaival. De vidám!

    

        A szép kis potykák               Mindenki figyel, ellenőriz.

Köszönjük a segítséget minden lelkes résztvevőnek!