Telepítési tájékoztató – 2011 ősz

Megtörténtek az őszi telepítések, melyek az alábbi megosztásban történtek: 2011. október 04-én a Kurca alsó szakaszára 500 kg, egyes és kettes zsilip közé 1000 kg, kettes zsilip és a lavór közé 500 kg, valamint a Gerecz tóba 1000 kg háromnyaras ponty került.

A Gerecz tóba további 1000 kg fehérhal, döntően kárász került betelepítésre, melyeket a halbeszállítótól kapott ajándékba az egyesület. 2011. október 11-én a Gerecz tóba 1500 kg, valamint a Kurcába 1000 kg háromnyaras ponty került betelepítésre.

Került még továbbá süllő, csuka, compó, ponty, keszeg vizeinkbe, az alábbi megosztásban: Kurca alsó szakaszára 250 kg keszeg, 1670 kg 3 nyaras ponty. (itt szeretném megjegyezni, hogy az 1670 kg pontyot kárpótlásul kapta az egyesület az alsó kurcai halpusztulásért, és ez tavasszal folytatódik).

Az egyes és kettes zsilip közé 350 kg csuka került. A Kurca felső szakaszára 200 kg süllő, valamint 100 kg compó került. Gerecz tóba 500 kg, a Pankotai tóba pedig 250 kg keszeg került. A kötelező telepítéseknek is eleget téve, 300 kg kétnyaras ponty került a Vekerbe, Kommün csatornába, illetve a Kurca egyes-kettes közti szakaszára. Fenti mennyiségek összesen 10120kg sújt nyomtak, azaz 101,2 mázsát. Jó fogást kívánok mindenkinek!

Horgásztársi üdvözlettel: Kalamusz Endre